Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer weten? Mail naar info@masamuda.nl

 

Educatie & wetenschap

01Onderwijs

Masamuda richt zicht primair op educatie, te beginnen in het onderwijs. In aansluiting op de lessen in de klas biedt Masamuda beleving van de vaak abstracte schoolboeken-kennis. Hier kunnen de leerlingen zelfstandig ontdekken hoe het was om in de Steentijd je eten te bereiden, in de Romeinse Tijd te kanoën en in de Middeleeuwen kleding te maken en de akkers te bewerken.

Masamuda ontwikkelt lesprogramma’s die het klassen en andere groepen mogelijk maken zelfstandig op verkenningstocht te gaan. Naast een basisprogramma biedt het een keuzemenu, waarbij uit diverse activiteiten gekozen kan worden, zoals boogschieten, aardewerk of sieraden maken.

02Experimentele Archeologie

Bij opgravingen vind je nooit complete gebouwen en erven. Met wat zich onder het loopoppervlak bevond of toevallig onder lagen klei en veen bedekt is geraakt, moeten archeologen het doen. En natuurlijk met resten van het huisraad, gereedschappen, handelswaar, voedselresten en overblijfselen van bijvoorbeeld waterputten, sluisjes, graanschuurtjes en andere constructies.

Samen met de vakgroep Material Culture Studies van de Leidse Archeologiefaculteit probeert Masamuda betrouwbare reconstructies te maken. Precies zoals de originele voorbeelden en met de oude methoden en technieken. Op die manier draagt Masamuda bij aan de interpretatie van opgegraven vondsten.

03Reservering

Een educatief bezoek duurt ca. 1,5 uur. Voor informatie kunt u contact nemen met info@masamuda.nl. De kosten bedragen € 4,50 per kind

Vul onderstaand formulier in. U wordt door een medewerker benaderd om de programma’s en uw wensen te bespreken.