Over ons

>Masamuda

Masamuda is een educatief archeologisch erf in de Vlaardingse Broekpolder. Met het nabouwen van gebouwen uit de prehistorie en middeleeuwen, wordt het (verre) verleden laagdrempelig verbeeld. Ook de bij de diverse archeologische perioden passende landschappen worden terug tot leven gebracht.

Masamuda is de inheemse naam voor het Maasmondingsgebied, die in geschreven bronnen voor het eerst in 8e eeuw voorkomt. De archeologische inspiratie wordt in dit deltagebied gevonden.

(Zie bijlage naamgeving Masamuda)

>Bezoek Masamuda

Masamuda heeft momenteel twee locaties: het Vlaardingencultuurhuis uit de Nieuwe Steentijd en de locatie Middeleeuwen, met het Rottahuis en Spijkenisseboerderij, midden op het Masamudaterrein.

U vindt Masamuda in de Broekpolder in Vlaardingen, GPS coördinaten: breedtegraad: 51.92 lengtegraad: 4.31.

Download folder Flardingha Erf vierluik.

OPENINGSTIJDEN:
Masamuda is iedere zondag van 12-16 uur geopend. Als vrijwilligers buiten openingstijden op de locaties aan het werk zijn, bestaat soms de mogelijkheid een bezoek te brengen. Toelichting kan dan echter niet altijd gegeven worden. Op afspraak  kan een groepsbezoek aan Masamuda gebracht worden. In overleg wordt daartoe een keuzeprogramma samengesteld (€4,50 p.p. met een minimum-groepsbedrag van €45,-)

>Masamuda huisregels

U bent van harte welkom, maar houdt u zich aan de volgende regels:

– Honden aan de lijn
– Roken in de gebouwen verboden
– Kinderen jonger dan 12 jaar alleen onder toezicht
– Betreden van Masamuda vindt op eigen risico plaats
– Voor nadere toegangsvoorwaarden: zie artikel  461 van het Wetboek van Strafrecht.

Masamuda Nieuwsbrief

Wilt u de Masamuda Nieuwsbrief ontvangen met nieuws en ontwikkelingen op het Educatief Archeologisch Erf? Schrijf u dan nu in met onderstaand formulier.

    Ja, ik wil graag de nieuwsbrief Masamuda ontvangen