Blog

Vlaardingencultuurmens komt tot leven

Afgelopen maand deed Masamuda een spannend educatief experiment. In het kader van het project Oog in Oog met de Vlaardingencultuurmens doken leerlingen van twee groepen 8 van de Van Kampenschool in het verleden op zoek naar sporen van hun ‘voorouders’. Wie woonden er ruim 5000 jaar geleden in ons kustgebied en hoe zouden deze mensen eruit gezien hebben?

Na een voorbereidende les en een bezoek aan Masamuda gingen de leerlingen aan de slag. Eigenlijk weten archeologen weinig over het uiterlijk van de Vlaardingencultuurmensen, maar aan de hand van hoe deze mensen woonden, wat ze aten en welke spullen ze gebruikten, trokken de leerlingen hun conclusies. Ze ontwierpen hun eigen Vlaardingencultuurmens die vervolgens werd gedigitaliseerd en ‘augmented’ tot leven kwam op het digibord van de klas. Zo kregen de Vlaardingencultuurmensen hun gezicht (en lichaam) terug.

Het project werd mogelijk gemaakt met financiële steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, Deltalinqs Fonds en Ondernemersfonds Vlaardingen Holy