Blog

Nationale archeologie dagen & evenement stichting slag bij Vlaardingen

Op 18 en 19 juni doet Masamuda weer mee aan de Nationale Archeologie Dagen. Dit jaar werken we samen met de Stichting Slag bij Vlaardingen, die met het thema ‘Handel en Wandel’ de derde editie van de 1018-herdenking opzet. Na de ‘slag’ in 2018 en het ‘vieren’ in 2019 komt nu het ‘dagelijks leven’ aan bod.

Op zaterdag 18 juni vindt op het Veerplein in Vlaardingen een handelsmarkt plaats en zondag strijkt het ‘dorp’ neer op de ‘Romeinse Tijd-heuvel’ waar onder andere een (kinder-)handelsspel en re-enactment zal plaatsvinden met demonstraties en middeleeuwse kraampjes. Van zater- op zondag overnachten de middeleeuwers op dit en het Middeleeuwse terrrein. Daarnaast wordt in samenwerking met het archeologisch depot in een leeg winkelpand in het centrum de ‘archeoshop’ ingericht, waar kinderen kunnen ‘opgraven’ en een kleine tentoonstelling wordt gemaakt. Deze zal 3-4 weken open zijn en op de 18de juni zijn laatste openingsdag hebben.

Op zaterdag 17 juni staat het VCH centraal, waar de activiteiten en experimenten van het NWO-project ‘Putting live into Neolithic Houses’ samen met de Universiteit Leiden plaatsvinden.

.

No Comments

Post a Comment