Blog

TV opnames Vlaardings Rottahuis

TV opnames Vlaardings Rottahuis

Op dinsdag 18 en woensdag 19 augustus maakte de NTR opnamen in Vlaardingen voor een nieuwe televisieserie, Het verhaal van Nederland. De serie vertelt in tien documentaire afleveringen hoe Nederland het land is geworden dat het nu is. Het is een epische reis door de tijd van de prehistorie tot nu, langs de allesbepalende gebeurtenissen en personen die Nederland hebben gevormd. In het Rottahuis werd de aflevering over de periode 1000 – 1200 opgenomen. De eerste aflevering van Het verhaal van Nederland wordt waarschijnlijk in het voorjaar van 2021 uitgezonden.

De foto’s geven een impressie van de opnamedagen. Het Rottahuis vormde de historische achtergrond. De set werd aangevuld met diverse werktuigen, dieren en huisraad. De re-enactors, een club mensen die het leven in vroegere tijden nabootst, waren de bewoners van het Rottahuis.

Groepen re-anactors bevolken regelmatig het archeologisch erf. Publiek is daarbij van harte welkom en krijgt een toelichting op het leven en overleven in vroeger dagen

Het Rottahuis in de Vlaardingse Broekpolder is elke zondag geopend van 12.00 – 15.00 uur. De toegang is gratis.