Blog

Mooie bezoekcijfers

Educatief gaat het uitstekend met Masamuda. Vanaf januari bezochten meer dan 800 leerlingen, scholieren en studenten het Vlaardingencultuurhuis uit de steentijd of de heuvel met de twee huizen uit de middeleeuwen. Het Groen van Prinsterer kwam zelfs met alle brugklassen. Ook scholen, BSO’s en scouts uit bijvoorbeeld Schiedam, Rotterdam en Spijkenisse wisten ons te vinden.
Vanaf volgend jaar is Masamuda bovendien onderdeel van de Vlaardingse Schatten, het culturele programma dat Kade40 aan alle scholen in Vlaardingen aanbiedt. Ook dat zal invloed hebben op het aantal bezoekers. Voor een beperkt aantal basisscholen komt bovendien een vernieuwend digitaal lesprogramma beschikbaar, Oog in Oog met de Vlaardingencultuurmens. Bovenbouwleerlingen bezoeken Masamuda en proberen daarna het uiterlijk van deze mysterieuze moerasbewoners te reconstrueren. We weten namelijk best veel over het leefwijze van de Vlaardingencultuurmensen, maar naar hun uiterlijk blijft het gissen. Kite Educatie ontwikkelt een speciale app waarmee het ontwerp van de kinderen nog overtuigender wordt. Het betreft een proef met nieuwe media dat dankzij bijdragen meerdere fondsen mogelijk wordt gemaakt. In het schooljaar 2024-2025 wordt dit – als het succesvol blijkt te zijn – een definitief programma.
Al dit moois is natuurlijk alleen mogelijk dankzij een enthousiast en gezellig team educatieve vrijwilligers. Door de groeiende bezoekersaantallen kan Masamuda nog wel wat versterking gebruiken. Interesse in een leuke vrijwilligersbaan? Mail voor meer informatie naar educatie@masamuda.nl

No Comments

Post a Comment