Blog

Masamuda figureert in tv-serie

Archeologisch erf Masamuda figureert in tv-serie “Het Verhaal van Nederland over de bewoners van ons land”

Op 2 februari start de uitzending van de serie ‘Het Verhaal van Nederland’ over het land waarin we wonen vanaf het moment dat de eerste bewoners zich er vestigden. In deze tiendelige televisieserie neemt acteur Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis. Voor de beelden van de middeleeuwen is het archeologisch erf Masamuda gebruikt als decor.

Het verhaal begint als de eerste jagers/verzamelaars zich na de ijstijd hier vestigen. Na de Romeinen en Bataven, de Friezen en de Franken, komen we in het tijdperk van ridders en graven. De opnames voor deze vierde aflevering, die op woensdag 23 februari wordt uitgezonden, zijn gemaakt in de Vlaardingse Broekpolder. In juni 2020 streek de productieploeg daar neer. Twee dagen lang was Masamuda omgebouwd tot filmlocatie. Tientallen acteurs, cineasten, assistenten en regisseurs bevolkten het Rottahuis en de Spijkenisseboerderij. Vrijwilligers van Masamuda, re-enactors en kinderen uit Vlaardingen speelden bijrollen. Alle beelden zijn nu gemonteerd en het resultaat is op 23 februari te zien.

Rondom deze uitzendingen is een compleet programma gecreëerd met informatie en lesmateriaal, zoals podwalks, podcast en een boek.

De trailer van de serie is te zien via: https://www.youtube.com/watch?v=h0p1VmFYw3M

De serie wordt uitgezonden op NPO1 op woensdag vanaf 20.30 uur.

Meer informatie over de serie: https://hetverhaalvannederland.ntr.nl